Productie 2016

In de sacoche

Auteur

Paul Anrys

Regisseur

Benny Vandormael

Korte inhoud

Max is een brave vijftiger die een schoenmakerij uitbaat waar hij ook wat lederwaren en handtassen verkoopt. Heel zijn leven heeft hij voor zijn ouders gezorgd, maar als die zijn overleden heeft hij via internet een vrouw, Barbara, gezocht en is daar na enkele maanden mee getrouwd. Zodra zijn handtekening is gezet blijkt zijn Barbara echter een hoogmoedig en hebzuchtig kreng te zijn die enkel voor zijn geld met Max is getrouwd en nog een dochter uit haar hoed tovert die bij hen komt inwonen.

Als Max na een weekendje vissen terug thuiskomt, blijkt Barbara zijn schoenmakerij in de kelder te hebben gedumpt en zijn winkel te hebben omgetoverd in een “sacochenwinkel”. Dat volstaat nog niet voor Barbara want zij wil een contract met “Handtassen Delvaux” binnenhalen om exclusief in haar winkel Delvaux-handtassen te verkopen.

Onder impuls van Virginie, zijn beste vriendin, komt Max echter in opstand en samen proberen zij de plannen van Barbara te boycotten.

Als er dan ook nog het lottoformulier van Virginie en Max, dat vijf miljoen waard is, in een van de sacochen blijkt verzeild te zijn geraakt, er valse Delvaux-inspectrices verschijnen, Barbara een minnaar blijkt te hebben en de emoties alsmaar hoger oplaaien, vallen wij van de ene verrassing in de andere.

Personages vertolkt door...

Max Deschoenmaker, Jo Wijgaerts
Barbara Commensaal, Petra Mellemans
Laurence David, Juhani Boussu
Virginie Maes, Marleen Philtjens
Michel Sablon, Jan Vanschoenwinkel
Jimmy Pot, Dirk Wynants
Jacqueline, Lucienne Reenaers
Klanten, Katoo Raets, Anke Thomassen, Fabrice Hamel en Tilly Coninx
Dokter de Donder, Lieve Creemers
Gerechtsdeurwaarder, Guy Raets
Inspectrices, Marie-Josée Vranken, Nikki Corvers en Els Hansen
Politieagent, Jacques Bogaerts

Achter de schermen

Stefan Kleikens
Patrick Froyen
Piet Claesen
Pol Stevens
Jean Vanstraelen
Jacques Bogaerts

Filip Loix
Mathias Loix
Marie Joséé Vranken
en vrijwillige medewerkers

Algemene leiding

Buntinx Eric